v. 34

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått "för bra" och tänka att "det får inte vara så här lätt". Eller så tänker du motsatsen, "allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad". Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.


Kommentarer

Postat av: I våran lilla vrå (C)

tänk va tiden går fort.. att du snart ska ha en bebbe till.. Ser att du är sjuk oxå, du å Alva får krya på er. Ha en bra helg, kram

Datum: 2009-08-28, Tid: 11:36:49
Bloggadress: http://cettciliasklotter.blogg.se/
Postat av: MissyElliot

Jisser, redan, det är ju inte alls långt kvar nu... Det känns som igår som du meddelade att bakningen av det lilla miraklet hade börjat...

ler

kramiz

Datum: 2009-08-28, Tid: 14:54:24
Bloggadress: http://missyelliot.blogg.se/
Postat av: susanne

Vad spännande nu är det inte långt kvar och Alva ska bli stora syster vad roligt.....

susanne

Datum: 2009-08-28, Tid: 17:15:31
Bloggadress: http://susanne-karlsson.blogspot.com
Postat av: vicke

Trevlig helg

Datum: 2009-08-28, Tid: 17:43:39
Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/jagbloggarigen
Postat av: ♥Linda med familj och Lillan i magen♥

Åhh vi går in i vecka 34 imorgon, eller ja om vi hinner det...Blev Ida fin i håret???

Krya på er godingar...

Kramar

Datum: 2009-08-29, Tid: 13:29:10
Bloggadress: http://babymyz.blogg.se/
Postat av: ♥Linda med familj och Lillan i magen♥

Hej hej...

Jo jag har en liten undran och jag undrar om du kan hjälpa mig med de på något sätt...Det är så här att vår lilla tös i magen har redan fixerat sig och den första reaktionen vi fick av barnmorskan idag på förlossningen va att du ska föda barn idag. Detta sa hon efter att ha kännt utanpå magen...Nu är det ju så att jag har hört att omföderskors bebisar oftast inte lägger sig fixerade förens precis innan förlossningen om inte alls...Hur ligger det till egentligen?

Hur va det för dig???Bör jag vara orolig, har ju ändå 6 veckor och 6 dagar kvar från och med imorgon söndag...Kram

Datum: 2009-08-29, Tid: 21:40:46
Bloggadress: http://babymyz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


     [ bloggen är designad av marinoni.blogg.se ]
Trackback

RSS 2.0