halsbränna

usch usch vilken jäkla halsbränna jag har, ingenting hjälper!! Jag lever på gaviscon känns det som och det e inte gott.

Förvärkarna börja ta i mer och mer nu, och i bland när man går så känns det som om huvudet e på väg ut, bara 16 dagar kvar till beräknad förlossning nu....

Beställde en bärsjal i dag så nu kommer vi ha både en bärsele och en sjal, perfekt.

I morgon bär det av till kyrkis och sen blir det hem och vila, måste passa på när Alva sover sin lilla lur på dagen.

natti natti

bärsjal/ bärsele

Lugn dag i dag me blir det, har haft en vän över på fika nu på morgonen, mycket trevligt att få sällskap till morgon kaffet!

Alva sover nu, sen blir det lunch och efter det går vi ut en sväng, måste till affären och sen kan det bli en lekpark på vägen hem.

Nu ska jag kika runt lite på nätet efter bärsjal, och bärsele.

have a nice day!!

 här har vi en bus Alva som har fått dille på att klättra upp på köksbordet.

städdagen

I dag e en hemma dag, med städning rensning och mys och lek med Alva. I går kunde ida flytta in i sitt nya rum! det e lite små fix kvar men i stort sett klart, så i dag rensar jag Rasmus leksaker och kläder, och sen när Henrik kommer hem ska han tapetsera klart rasmus rum, lägger ut bilder sen när allt e klart.

I går va jag in till stan och det blev lite shopping, lite kläder till barnen, bla. en vinter overall till Alva.

Ne nu ska jag passa på att fixa lite här hemma, medans skruttan sover.

kram

18 dagar

jaHAPP då e det bara 18 dagar kvar till bf datumet!!!!

Jag e så himmla trött just nu så ni får ha lite överseende med att jag e dålig på att uppdatera bloggen.
I går tog vi i allafall en paus i renoveringen och åkte till svärmor och blev lite bortskämda med god mat  och god efterrätt, det va så härligt att komma iväg och slippa tänka på mat och sånt.

I dag ska Henrik tattuera och sen ska han tapetsera klart barnens rum, så kanske det kan bli inflyttning för dom i kväll eller i morgon.

 Funderar på att ta med Alva in till uppsala i dag och strosa lite, kanske köpa det allra sista till bebisen och så, skulle även behöva köpa nå sköna mjukis byxor att ha  på mig efter förlossningen

ojoj, nu fick vi besök....
höres sen

trött mamma

gäääääsp va trött jag e!!
måste bli piggare snart, måste få ladda till förlossningen, kan ju inte föda barn och va så här trött....
men det e ju ganska mycket just nu, jag har barnen själv dygnet runt just nu, eftersom Henrik bygger och kör ett riktigt ös med Rasmus rum och Idas rum, vill skulle vilja ha det klart innan bebis kommer, men det börjar verkligen likna nått, elektrikern va här i går, och Henrik började tapetseringen i Rasmus rum, så snart så....

I går va jag och barnen till min syster i öregrund, hennes ena son blir 6 på söndag så vi grattade honom nu, det va jätte skönt att komma i väg lite och barnen älskar att leka med varandra.

I kväll ska vi ha ett försenat födelsedags disco för Rmil, vi har hyrt en lokal tillsammans med Fredde och Nadja eftersom deras dotter går i samma klass och har oxå fyllt år, så i kväll kör vi på , det blir hela klassen som kommer. Henrik tycker nog att det ska bli roligast, han har nämligen köpt rökmaskin, slowmotion lampa och disco lampa till taket, med strålkastare.. hmmm stora barn, stora leksaker....


my love

god morgon, här sitter jag framför datan och käkar samtidigt gröt, Alva sitter i soffan och dricker välling och myser med storebror Emil, Ida och Rasmus sover än, men kl e ju bara 07. 30 än så dom får ligga ett tag till, det e ju lov för dom nu torsdag och fredag.

Måste bara berätta om min underbara man, i natt vid 02.00 så vaknade Alva och ville ha välling, så jag klev upp och gjorde i ordning det, men trött som jag va så trampade jag på dammsugaren så att den förflyttade sig lite, och det lät lite grann, och då tog det kanske 2 sekunder så flög Henrik upp ur sängen och sprang ut till mig i köket, och där stog han och såg lättad ut när han såg att allt va ok, han sa : jag trodde du rammla.

Så söööt, lika dant här om natten när det va ström avbrott, så jag kunde inte sova, innan strömmen bröts så smög jag upp och drack lite mjölk och satte mig framför tvn ett tag, men när strömmen gick så flög han upp då med en ficklampa och hjälpte mig i säng. Och han e den som sover jätte djupt annars, men nu e han väldigt överbeskyddande min älskade sötnos.
Det känns underbart att bli omhändertagen och ompysslad, mys mys..


förvärkar

I går kväll hade jag jätte täta förvärkar, och sen fortsatte de in på natten lite grann, men sen avtog det och jag fick sova. Men i dag har jag ruskigt ont i svanken när jag går, men jag överlever!

I dag ska jag och Alva till kyrkis och musikleken, det e jätte roligt tycker hon, sen när vi kommer hem så brukar hon somna ovaggat så då tänkte jag nog lägga mig en stund jag me, om jag nu får ro till det, jag har en tendens till att hitta på massa annat jämt, som tvätt , städa, osv... osv.

HA NU EN TOPPEN DAG ALLA NI!!


phuuuu

Nu e min oro stillad, va till bm i dag och det e ingen tvekan om saken, lill skrutten ligger med huvudet ner fortfarande! Jag lånade även hem en Teens apparat, hade det med Alva med och tyckte väl att den va helt ok, den gjorde det inte värre iaf. sen gick vi igenom en förlossnings plan som hon skrev ner, och med våra önskemål, bla.. och jag tycker allt känns super bra, e lite nervös bara, men men, i går kväll så packade jag förlossnings väskan så nu e det oxå klart.


Innan jag va till bm så va jag till ikea och handlade möbler till Idas och Rasmus rum, lite förvaring och hyllplan osv...

Nu ska vi ta och äta lite kvällsfika med barnen innan dom ska i säng.

kram

mjölk

ojojoj mitt cravings för tillfället e mellan mjölk, jag kan dricka mängder, går tillochmed upp på nätterna och dricker minst 3 glas.


GUu så trött jag e i dag, jag har vilat en stund, men jag blev nästan tröttere av det, sen har jag haft mycket förvärkar i dag, känns verkligen att det börjar närma sig nu.

I morgon ska jag in till bm och efter det så ska vi köpa tapeter till Rasmus och Ida, det blir så bra i de nya rummen och jag e otroligt stolt över min man som bygger och står i all sin lediga tid bara för att vi ska få klart innan våran lilla groda kommer.



Ne nu ska jag ta och hänga lite tvätt,   kram på er







 


oro

mmm i natt blev det inte mycket sömn alls, lillgrodan i magen röjde förfullt, hela magen åkte bergochdal bana nonstopp, nästa så att man blev orolig, tycker att det e så konstigt att han kan röra sig så pass mycket om han e fixerad, jag ringde i allafall till bm i dag och förklarade, och att jag e orolig, så jag fick en tid i morgon så ska vi kolla läget igen, om det e osäkert så skickar dom mig på ul för tillväxt kontroll och se om allt e bra.
Det e säkert ingenting men jag kollar hellre upp allt en gång extra så att man slipper känna oro hela tiden.
Känner mig lite hängig i dag me och lite små nere, men det e säkert bara oron, sen e det nog så när det börjar närma sig förlossningen, bara ca 3 veckor kvar nu.

fullt ös

ojoj va jag har kämpat i dag!!
Jag Alva och Emil åkte in till uppsala i dag för att köpa en ny cyckel till Emil, men vi kom hem med liiite mer än så....

Henrik ringde och frågade om jag kunde köpa takfärg och lite tillbehör, så det fixade jag, sen ringde han lite senare och frågade om jag kunde passa på att köpa golv till nya rummen, så då fixade jag det me, trodde dock att man kunde få hjälp utav butiks personalen att lyfta in i bilen ... men det kunde jag se mig om , de hade så lite personal tydligen, tur att jag hade Emil med mig så han hjälpte mig.
Efter det så åkte vi till coop och handlade lite mat och så passade jag på att köpa värmande bröstinlägg ( jätte skönt under ammnings tiden) Och lite hudsalvor, baby olja , blöjor osv... det mesta e nu fixat till lill bebisen, måste få tag på ett bra spjälskydd bara.

Senare i kväll ska vi mumsa på kräftor och räkor, mmm

hmmm undrar om jag ska ta ett välförtjänt bad nu ....


här e Emils nya cyckel


lördags mys

Så härligt det e med lördagar... elller hur, hela familjen e sammlad och det e  massa mys.
I dag har vi varit och träffat mmin släckt och grattat lillasyrran som nu e 20 år!!! Mina smörgåstårtor verkade gå hem hos alla så det känns ju bra, och får jag ge mig själv lite beröm så tycker jag själv att de va jätte gott.

Just nu så badar Rasmus Ida och Alva, sen ska Emil in i duschen, efter det så blir det mys med massa lördags godis.

I morgon ska jag och barnen in till staden och kolla efter en ny cyckel till Emil, Henrik och en kompis ska bygga och dona här hemma så då e det lika bra att fly fältet.

Här e tårtorna jag gjorde



disco tajm

Rasmus, Ida och Emil har varit på disco i kväll som 6:orna på skolan ordnatrasmus och Ida e hemma igen för dom fick bara gå på lilla discot, men Emil får ju va kvar på stora, som slutar 22.00, så snart e det dags att hämta han me.

här e dom sötisarna innan de åkte




fixerad bebis

halloj mina söta vänner!
har nyligen kommit hem från kyrkis med Alva, han bara hem så somnade hon i min famn, så nu sussar hon en stund.
I dag fyller min söta lillasyster 20 år, hipp hipp hura!!! Vi ska gratta henne i morgon så jag har fått på min lott att göra smörgåstårtor,  men det e bara roligt.

I mondags så va vi till barnmorskan för att kolla om lillen hade vänt på sig, och det hade han, han hade till och med fixerat sig, skönt!
Jag börja faktist känna mig ganska stor nu, kan inte längre böja mig ner, inte ens sätta på mig strumpor själv, jodå det går men det e bökigt.
På kvällarna så har jag börjat få mycket förvärkar, så nu börjar det närma sig, helt ofattbart tycker jag, denna graviditet har gått så fort, nu e det bara 4 veckor kvar.

Ne nu ska jag sätta fart me tårtorna.

ha en underbar fredag!

i m back

heeeej, jihoo nu har jag internett igen, det har varit nått fel, men idag kom det ut en gubbe och fixade det!! Har presis varit i stan och handlat mat så jag uppdaterar er senare! kram så länge!

konstverk...

I dag har barnen fått måla en teckning till lillebror, det blev ett riktigt konstverk!!

 

 

yes!!!

yes yes yes!!! I dag kommer Henrik hem, han har varit hos sin pappa hela helgen och hjälpt honom med att lägga nytt tak. Så i kväll blire mys mys!

Nu ska vi strax åka i väg på barn kalas, sen hem igen och göra lite mat, det blir fläskfile och potatisgratäng.

I morgon bär det av till BM igen för att försöka fastställa om lillfisen har lagt sig neråt med huvudet nu.

Jag är så otroligt chockad över att jag fortfarande mår så bra, den här graviditeten har jag riktigt kunna njuta, och jag njuter fortfarande, känns nästan sorgligt att inte va gravid snart, hihi. nerå men det ska bli sååå mysigt att få träffa honom snart. Kanske man ska ta och börja fundera på att packa bb väskan, kan va skönt att ha det gjort,  sen ska jag ta och bädda i ordning han spjälsäng och fixa och dona lite.

se u later

lillasyster nyförlovad!

go kväll!
Jag ska börja med att grattulera min lilla syster och Hennes Tobias som förlovar sig i dag!! Jätte kul!!!!!  Stooooort grattis till dom!!!!!!

I dag har jag och barnen varit inne i stan, först blev det nickis lekland och sen åkte vi vidare och köpte lite vinter kläder åt barnen.

 overall till Ida från H&M

 jacka och termobyxor till Rasmus från lindex

köpte även ett par svarta termobyxor till Emil, jacka hade jag redan köpt.

Så nu e det bara Alva kvar, men jag ska kika lite på vinden för där finns det nog massor efter ida som hon kan ha.

Efter det så va jag in på kvantum och handlade lördags godis och blöjor mm..
Hade mamma och pappa med mig så dom hjälpte till med barnen, så då gick allt mycket smidigt.

Ne nu ska jag kika på ÖVERLEVARNA


kram

graviditets vecka 36

 

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln. Några enkla förslag på vad som kan behövas


disco?

Ja vår lille plutt i magen måste haft party i magen i natt, jag kunde inte sova alls för han levde om så pass, kändes nästan som om han gjorde kullerbyttor om och om igen, men jag tycker att det borde va för trångt för det.

I allafall så gick det bra hos bm i går, det va mitt hb värde som hade sjunkit, så nu pillar jag i mig järn tabletter, började med dom direkt i går och det känns genast bättre.
Bm passade på och kolla om han lagt sig neråt nu, och hon tyckte att det känndes som om han låg neråt, men inte alls fixerad, och som han håll på i natt så vette sjutton hur han ligger nu.
Ska tillbaka på måndag och göra en mer noggrann koll, annars så får det bli ul för att se.

Efter bm så åkte vi till barnenshus och kikade lite, köpte lite ammning kupor och sånt, sen köpte vi en bobby car till Alva, och den va väldigt rolig tyckte hon, hon kör runt på den hela tiden.

Ne nu ska jag lägga mig i soffan en stund, vi har varit på kyrkis hela morgonen så Alva har leka av sig massor, så nu sover hon middag, då e det bäst att jag oxå passar på.





också kan jag väl bjussa på en mag bild



bm

go morron!
tack för alla fina kommentarer i går på min födelsedag!

I dag e Henrik hemma från jobbet, vi ska in till bm för att ta lite prover på mig, jag har kännt mig så extremt trött de sissta dagarna och massa huvudvärk me, så bm ville att vi skulle kolla upp det.

Hoppas allt e bra me er!
kram

ett år äldre i dag

ja i dag fyller jag 28 år ung!
mamma, syskonen och mormor kommer i dag på dagen, så då ska dom få testa mina dumle muffins och dajm kakan som jag trollade i hop i går trots att ögonen gick i kors, hihi.
Nu ska jag göra klart tårtan, det blir marsipan tårta, mmmmmm jami.

Barnen kom och väckte mig kl 07 i morse med paket som Henrik ställt fram till dom. Dom sjöng och va så söta.
Jag fick bla, en klänning, halsband, örhängen, armband, the muggar, och en ammnings bh.

Tack mina söta!!!!

hoppas ni får en fin dag alla!

himmel och pannkaka va trött jag e

ja jag e jätte trött i dag, känns som om ögonen vill åka i hop hela tiden, men jag har inte riktigt tid med det, måste sätta i gång att baka till i morrn, men jag får ta och hälla i mig kaffe så kanske det går.

hörs sen...
ZZZzzzzzzzzzzzz.........

tillbax

hej hej , sorry att jag inte har uppdaterat, men jag har faktist inte haft tid.
Vi hade i allafall en otroligt mysig helg, den va välbehövlig! Hotellet va super fint, vi shoppade, gick i gamla stan och åt massa gott, och mycket prommenader blev det ( känns fortfarande i fötterna )

Sen på söndagen hämtade vi barnen, och guuuuud vad vi hade saknat dom, man e så van att va med dom hela tiden, så på söndagen blev det mycket mys med kottarna.

I dag har jag och Alva varit i stan och handlat lite till min födelse dag på onsdag, och nu sen har vi varit ute i lekparken störrsta delen av dagen, sen nu på kvällningen så har jag försökt att städa och få undan tvätt, det har gått så där eftersom en liten bus springer efter mig och stökar till igen, hihi.

Men i morgon blir det att ta tag i bakning och mer städning.

ne nu ska jag slappa i soffan och gosa med mannen min.



nu drar vi!!

nu åker vi mot huvudstaden, vi lämnade barnen hos faster och farmor i går, så nu väntar en heldag med shopping, god mat och romantik i massor, sen avslutar vi kvällen med en natt på sheraton hotell.

ha en underbar dag ni me!!!

kram

lite bilder

jo här kommer lite efterfrågade bilder på vårat badrum, jag e jätte nöjd med resultatet!!!














luskammning

huva huva, hittade löss i Rasmus och Idas hår i dag, första gången vi har det i familjen, henrik köpte med sig medel och lus kam hem så nu har jag presis lusat av dom, hoppas dom håller sig borta nu, men det går i skolan hela tiden, riktigt trist.

Just nu håller henrik på att installera en dusch kabin i badrummet, vi har ju ett hörnbadkar oxå men eftersom vi har så stort badrum så köpte vi en kabin me, det kan va skönt att bara duscha av sig lite snabbt i bland, och det blir jätte fint!!

kommer bilder sen.

ha en trevlig kväll!

hot hot

svettas svettas, gu så varmt det e , eller kvavt i allafall.
Kom presis hem från öppna förskolan, det va första gången efter sommar uppehållet, alla barn hade verkligen vuxit på sig, kul.
Efter det åkte vi till affären och handlade lite mat, och sen när vi nu kom hem så fick Alva en flaska välling och sen somnade hon på fläcken, så nu ska jag förbereda lite middag tänkte jag, blir pannkakor i dag, så det e skönt att ha gjort klart smeten så e det bara att steka sen.

I går va jag in till Ikea, köpte ny matservis, nya kuddfodral, ett fårskinn till bebisen och sen en massa smått och gott. Sen va vi in på skopunkten oxå det blev fodrade gummistövlar till alla barnen och ett par fin stövlar med liten klack på till Ida.
Blev även en vinter jacka till Ida.
 från lindex

Nu ska jag kika in hotell i stockholm, vi har ju våran underbara efter längtade ensamma helg i helgen, ska bli så mysigt att komma i väg bara vi två.





RSS 2.0