egen tid

ja det finns det inte så mycket utav för min del, men så e det när man har många barn, och maken som bygger ut åt oss. MEN idag ska jag få åka in till stan SJÄLV och det ska bli såååå underbart, jag ska till ikea och sen blir det en sväng på gränby centrum.
Fast vi får se hur länge jag orkar med min rygg. Sen har vi bestämmt att jag och Henrik ska göra nått på tu man hand, kanske boka hotell nånstans, eller åka på en spa kryssning , vi får se, vi ska kika runt lite på det i kväll, sen måste vi flörta med min söta syster oxå om hon kan tänka sig sova här då och passa barnen.

ne nu ska jag göra mig klar och dra i väg!
hörs senare.

kram och puss

 
KÄRLEK
  hihi här lyssnar Henrik väldigt koncentrerat efter sin son

beställt lite

i dag har det varit en lugn dag, Henrik håller på att bygga och lägga tak, och jag har mest bara flytit omkring, hehe, nerå barnen har haft kompisar här så sammanlagt så har det varit 7 barn jag har haft koll på, men det har gått jätte bra, dom sköter sig själva ganska bra.

La in en beställning på ett gravid bälte, som ska ge stöd åt mage och rygg, nått slags foglossnings bälte, så vi får hoppas det kommer snart för ryggen börjar kännas lite sliten nu. Och så pssade jag på att beställa en sitt dyna till Alvas brio Race
ENLARGE_IMAGE                               


nu ska jag börja med middagen, det blir pasta sallad i dag med vitlöks bröd, sen lite senare ska vi se en familje film.

bilder från campingen och kolmården

   
   

 

 


hemma!

ja vi kom hem i går kväll, och vi har verkligen haft det uuuuuunderbart. Me fansen så skönt det e och komma hem när man varit borta.
Första dagen vi kom dit så va vi på campingen och utforskade den, spelade lite mini golf och gick ut och åt, lekte och bara slappade. På måndagen så åkte vi tilll kolmården, och det va hur roligt och mysigt som helst!!! Många fina och roliga djur, och barnen va helt extas. Vi gick i ca 6 timmar minst, ( gissa om mina fötter va svullna sen) på tidagen så okte vi dit igen eftersom vi hade köpt en 2 dagars, så då började vi med safari turen med bil, riktigt häftigt!!
Sen in på kolmården i gen och då gick jag Emil och Alva in på bamses värld medans Henrik , Ida och Rasmus åkte linbana över hela parken ( vi andra va för fega, hehehehe ) Sen kom dom till oss och barnen lekte av sig hos bamse, sen vidare in på djurparken för att se det vi missade dagen innan. Det som faschinerade mig allra mest va delfinariet, alltså delfinerna va ju helt underbara man bara satt och njöt av att kolla på dom och guuu va duktiga dom e, vilka konster dom kan.

Barnen har varit exemplariska och varit hur duktiga som helst, så själklart har dom fått handla massa skoj och massa glass, jag e så stolt över dom, trots att vi bodde så trångt och så så har dom varit hur duktiga  som helst.
Alva har varit en dröm att ha med sig, vi trodde att hon skulle ledsna fort av att sitta i vagnen , men han va nog lika faschinerad hon av alla djur.
i går när vi åkte hem så fick jag massa för värkar, med ca tio min mellanrum, och molande värk i rygg och mage, antar att kroppen va lite överansträngd efter allt gåeende, vi blev lite oroliga faktist, för det e alldeles för tidigt för vårat lilla hjärta att komma ut, ( det e ju tio veckor kvar)
men sen mot kvällningen när vi kom hem så lugnade det ner sig. skönt!

tänkte lägga ut lite bilder senare, men nu ska vi dra in till stan och handla mat, så vi höres sen


puss






knutby dagen

ojoj i dag har vi haft full rulle, först va vi i parken, det e knutby dagen i dag, så det va underhållning där och även en rolig farbror som heter Mr Goran som hade en show för barnen och blåste ballonger som han gjorde figurer av.
Sen har barnen haft kompisar här hela eftermiddagen, och vi jag och Henrik har packat inför imorgon, ... för då drar vi!!!!!!!!!!!
vi åker till kolmården imorgon, och vi blir där några dagar och sen får vi se vart vi far.
kanske jag kommer att blogga nått, men vi får se, jag ska njuta och umgås med familjen, så e det tyst från mig så vet ni varför.

Hoppas ni får det underbart i dagarna ni me!!

KRAM SÅ LÄNGE!!!!!!!!!!!!!!!!


nedräkning

morrn morrn, YES nu e det bara några timmar kvar till Henrik har semester!!!! Ska bli så underbart, så i dag ska jag laga tilll nån riktigt god middag så vi kan fira.
I morgon ska vi till knutby parken då det e knutby dagen och så har de lite underhållning för barnen och sånt, sen på söndag åker vi!!

Här om dagen så va jag ut på H&M s sida och såg att de kommit in nytt och fräscht så jag la in en beställning.
bla detta



och i dag så går vi in i vecka 29!!!

Vecka 29

Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.




 


leila bakar

 kollade på hennes program i går och guuu va allt ser lätt ut när hon bakar, i går bakade hon kanelbullar som såg så jäkla goda ut så dom måste jag testa, får se om jag tar tag i det i morgon, i dag har jag hela huset fullt med barn, alla våra barn och massa vänner till dom och då tror jag att det blir liiiite fullt upp ändå, hihi.

Foto: TV4

Ingredienser

1 1 msk kardemummakärnor
3 3 dl mjölk
50 50 g färsk jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 g mjukt smör
1 1 st ekologiskt ägg
12 12 dl vetemjöl special
Fyllning:
50 50 g pecannötter
50 50 g valnötter
250 250 g mjukt smör
1.5 1.5 dl farinsocker
1 1 msk malen kanel
1.5 1.5 dl russin

Smör till formen
Ägg till pensling
Pecannötter
Valnötter
Råsocker
Cream cheese glaze:
200 200 g Philadelphiaost
3 3 msk ljus sirap
1.5 1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime

Tips


Leilas tips!
Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och saftigare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.


tripp trapp eller hokus pokus???

I dag har vi inte gjort mycket, inte jag i allafall, barnen leker för fullt med kompisar, och jag och Alva har tagit det soft i dag, det e väl det som e meningen att jag ska me, enligt order från docktorn. Men jag har lite svårt för att ta det lugnt, vill gära ut och fara, städa och sånt, men men, nu e det hälsan som går först och lill killen i magen.

Längtar så himmla mycket tills på söndag när vi åker till kolmården, ska bli så mysigt att komma i väg hela familjen, vet ej när vi kommer hem, vi har stuga på kolmården tills tisdag, men sen tänkte vi nog fara nån annanstans och checka in, vi får se vart det blir.

Håller på att kikar efter en ny matstol till Alva, men jag har beslutsångest som vanligt, det står mellan en hokus pockus eller tripp trapp

 

båda har ju sina fördelar, nackdelar vet jag inga, men om nån vet så kommentera gärna dom.




hemma

äntligen hemma!!!
både jag och bebis mår bra,  jag är extremt trött bara. Tydligen så när jag föll så landade jag på samma sida som  moderkakan sitter och jag va öm och svullen där, så dom ville att jag stannade för observation, de gjorde ultraljud, och tog alla möjliga prover, samt låg med ctg till och från, i dag på fm så fick vi svar på alla prover och allt så fint ut, men blev ordinerad ordentlig vila veckan ut och om jag får ont igen så måste vi in igen.
Jag blir i allafall väldigt bortskämd här hemma nu både av barnen och Henrik, jag ligger bara i soffan och har det bra, hihi.
Vi hann i allafall fira lite förlovningsdag i går, vi åt smörgås tårta,  och i dag tar vi prinsess tårtan.



tack för alla goa kommentarer, dom värmde!!!!!

Inlaggd för observation

Prövar att mobil blogga;) Gick och ramlade i dag och föll på magen, så fick jag ont på ena sidan och åkte till förlossningen för att kolla upp det, då visade det sig att moderkakan fått sig en smäll. Så nu ligger jag inne för observation över natten. Längtar hem.... Men jag mår bra, uppdaterar i morgon. Kram:)

12 årig förlovnings dag

Ja i dag är det 12 år sen vi förlovade oss, vi åkte till salsta slott och hade jätte mysig picknick med champange och ostar och kex bla. Det va en jätte romantisk dag, och tänk att det är 12 år sen!!! herre guuud vad tiden går undan.
Iallafall så vill jag göra nått för Henrik i dag, men jag vet inte riktigt vad, skulle vara mysigt att gå ut och äta själva, men jag vet inte om jag kan få nå barnvakt, vi får se vad som sker, annars så köper jag hem nått gott så firar vi hella familjen.



mys

usch vilket tråkigt väder i dag, mina föräldrar e på väg hit nu och vi ska grilla så vi får hoppas vi klarar oss undan regnet i allafall.
Sen i kväll blir det mys kväll och film för hela slanten.

ha en mysig kväll!!!!

ensammen

ensammen sitter jag uppe, hela familjen sover utom jag.
Kom hem från jobbet kl 21.30 ungefär och möts av gråt och ledsen Alva, och Henrik som ser lite besviken ut och säger, - jag tror inte att Alva tycker om mig
hon e så otroligt mammig det går bra när hon e pigg och så, men när hon blir trött och det e dags att sova så e det nästintill bara jag som duger, tyckte så synd om Henrik när han sa så där, men det e ju inte så konstigt att hon e mammig, det e ju jag som går hemma med henne, och jag jobbar ju så himmla sällan, det kanske har blivit ca 4-5 pass i månaden.

I allafall när jag tog upp henne så blev hon tyst på engång och bara myste, sen så gick det jätte bra att va hos pappa, då kramade hon honom och skrattade, skum lite tjej, hihi
jaja det blir nog bättre, det e ju snart semester för Henrik me och då e jag säker på att det kommer bli bättre.

Passet på jobbet i kväll kändes väldigt tungt, speciellt för ryggen, börjar bli stor om magen nu så det e klart att det tar på ryggen.

nej ska man ta och gå och knoppa nu kanske, imorgon e en ny dag, nya utmaningar.

sov gott

ont

sovmorgon i dag, så underbart. klev upp ur sängen vid halv tio.
Men vaknade dessvärre utav att ha ont i bäckenet och massa små sammandragningar som faktist gjorde ont. Har haft ont hela morgonen här nu , men jag tog 2 alvedon och det blev lite bättre. Känns inte så kul att behöva jobba i kväll, men jag hoppas att de jag jobbar med kan ha lite överseende med mig, och inte låter mig springa i hjäl mig.

Just nu håller Henrik på att sätta panel på utbyggnaden och snart kommer syster och Tobias, och då ska Tobias och Henrik sätta upp takstolarna, så nu börjar det hända lite grann.

nu ska jag ta Alva och gå ut i den underbara solen, kanske blir det ett lite dopp för hennes del i hennes pool.

höres!!

fredag

gu va tiden rinner i väg... redan inne i vecka 28!!! bebisen lever om för fullt i magen, och nu har livmodern börjat träna inför förlossningen, det kommer några sammandragningar om dagen nu men dom e inte smärtsamma, snarare tvärt om, känns nästan lite mysigt när den stramar i hop sig och blir hård som en boll.

Va till läkarnen med Rasmus i dag för i går kväll så kom det lite lite blod ut ur hans öra, och så säger han att det gör ont, så det va bäst att kolla upp det, men det va inget där tyckte läkaren, det såg jätte fint ut, skummt, men vi ska hålla det under uppsikt.

Efter läkar besöket så tog vi oss en tripp till ikea, skulle köpa en rullgardin till Rasmus och Idas rum, glömde självklart att ta mått innan jag åkte men jag chansade och det blev förstås fel, hmm .
Skulle även köpa ny spjälsäng till Alva eftersom bebisen får ta Alvas, så då har dom en jätte fin och praktisk på ikea som vi har bestämt oss för
 
måste även ha ny madrass till Alva, som e lite tjockare och sen en bäddmadrass till,.
MEN självklar så va både sängen och madrassen slut för tillfället och kommer in igen vecka 32.

Kom i allafall hem med lite nya lakan, ett par vita spets gardiner till sovrummet, och nya fönsterlampor till barnens rum, och ett nytt kuddfodral till Emils stora prydnads kudde på sängen.

I morgon bär det av till barnens ena kusin som fyller 10 år!! sen på kvällen ska jag jobba 16-21 ( mindre roligt, men men )
ne nu ska jag gå och umgås med familjen.
ha en underbar kväll!!!

alvas första steg

hej hej!
I går kväll så tog Alva sina första steg, hon gick 3 steg kanske, men hon e så otroligt feg så det ser så roligt ut, det går jätte bra att stå själv och så bara hon inte tänker på det, hehe.
  Alva försöker få på sig blöjan själv
Alva har brottat ner pappa, hihi
yeeeea!

jo i går kom syskon vagnen oxå, jätte nöjd blev jag.




brio på väg

god morgon eller förmiddag kanske, vi har legat och dragit oss rätt så länge i dag, men va gör det?? det e sommarlov.
har presis tagit en härlig dusch och gjort inpackning i håret, och barnen ska strax ut i poolen och bada, själv sätter jag mig i soltolen med en kopp kaffe.
I dag ska våran syskon vagn som vi beställt komma enligt hon i butiken jag pratade med i går i allafall, så vi får se om dom hör av sig, vi köpte ju en brio double wave efter alla om och men, och det blir nog jätte bra, sist vi hade syskonvagn till Rasmus och Ida så hade vi en emmaljunga men det kan va kul att testa en brio nu, e ju jätte nöjd med Alvas brio race, så vi testar syskon vagnen me. Köpte även till brios mjuklift som bebis ska ligga i.

Åhhh nu har jag verkligen börjat längta till Henriks semester, han jobbar den här veckan och nästa, sen så e det ledigt i 4 veckor.
Första veckan drar vi till kolmården, har hyrt stuga där i två nätter, ska bli jätte mysigt.

nepp nu väntar barnen på mig, vi höres alla goa.

kram

"husdjur"

presis hemkommen nu från jobbet och varit och handlat lite mat.
fick åka till jobbet och lämna en del papper inför nästa ledighet osv.. skönt att det e gjort nu. Sen åkte vi till alunda och handlade lite mat och köpte mjukglass, mmmmmm så gott

tänkte jag skulle visa lite utav våra "hus djur " som vii har på tomten.
det är Henriks farbror som tillverkar dem med motorsåg!







emils grymt snygga rum e klart

förlåt, har inte hunnit med att blogga på några dar, men här hemma har det hänt grejer! Emils rum e nu klart!!!
I natt sov han där för första gången, och han sov som en prins, han e verkligen värd att ha ett eget rum, sen e det nog jätte skönt för honom att kunna få va i fred för syskonen när han vill, han fyller ju faktist 9 år snart så det kan man ju förstå.
I dag så står det städning och rensning på mitt schema, jag älskar att rensa, och jag måste passa på när Henrik jobbar för han e en sån där spara typ, och jag e tvärt om. Har redan hunnit med att rensa Rasmus och Idas rum och nu e halva hallen och köket klart, så det går undan faktist.
Ska nu gå och ta en kopp kaffe och andas ut lite en stund medans lill prinsessan sover.

   

 

 


Våran kompis Danne har Airbruschat dom här döskallarna åt Emil, så himmla snyggt!!!

vi längtar så

Lilla du därinne
Vi undrar så vem du är
Att vi vet så lite om dig
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner
Är det ditt hjärta jag hör slå
Är det sant att du har ögon och naglar
Och en liten mage ett pussa på?

Vi vet så lite om dig
Fast du redan är här
Men vi älskar dig som tokig
Vem du än är!


V.27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln






sömnlös natt

nu dricker jag mitt morgon kaffe, kl e 11.50
vi sov ganska länge i morse, 09.15 gick vi upp ur sängen, så skönt, men natten va värre, Jag kunde inte somna och när jag somnade så låg jag och vände och vred på mig, börjar kännas att man har en mage i vägen liksom hihi, jag e ju van att sova på mage och det har gått bra fram tills nu, lägger jag mig på mage nu så blir grabben  arg på mig och börjar sparka för fullt. Och Alva skruttan vaknade 2 ggr och ville ha välling. Så vi förtjänade att sova länge i dag.

I dag tänkte jag ta alla barn och åka till nickis lekland, passar bra en dag som denna , vi ska få i oss lite lunch nu bara sen åker vi!

ha en bra dag!

jag är inte händigt lagt alls

usch va jag känner mig dålig nu, jag e verkligen ingen händig person! Jag försöker gång på gång men det slutar alltid  med att jag får panik och tappar tålamodet.
Vi håller ju på att renovera ganska mycket här hemma nu, det e utbyggnaden och så har vi ju satt igång med Emils rum, och jag tänkte att jag kan ju försöka hjälpa till med att måla åtminstonde, Henrik gjorde iordning allt åt mig igår, han spacklade och slipade tog fram alla grejjer, och jag va peppad. MEN jag började i morse och fick slut på tålamodet efter ca 5 minuter. Hur svårt ska det va igentligen tycker man, men det går inte, jag fixar det inte, jag vill lixom att det ska bli klart på en gång. Känner mig inte så duktig just nu, och jag ringde till Henrik och hade gråten i halsen, men han bara skrattade och sa att det gör inget, jag fixar det där när jag kommer hem. TUR att jag e gift med en händig och tålmodig man. Ne min grej e att fixa och dona när det e klart, som sånt möbler och gardiner, kuddar och piff, sånt bara ÄLSKAR JAG!!!

Ne jag ta och gör det jag e bra på i dag istället... jag tar med Ida och hennes kompis till stan och köper skor i stället, hihihi
grabbarna ska va hos kompisar så det passar ju bra.



ja så här långt kom jag.....
men det blir nog fint när hjärtat mitt får ta tag i rollern i stället, det ska bli vitt och fint och sen en fondvägg med tapet som Emil själv valt!

FÖRE OCH EFTER

       
             
       
 

Super nöjd blev jag verkligen.
vi gjorde ett extra hjärta på en gång så fyller vi i bokstaven  när bebis kommit ut och namnet e ordentligt bestämt.
                                          

en förvandling

jaha nu har jag varit och fått min ena tattuering omgjord, blev jätte nöjd!!!! Ska sätta in före och efter bilder senare.
Henrik tog ledigt i dag och nu e han på vårdcentralen med Ida och kollar upp nacken, Ida va med en kompis och kompisens mamma här om dagen och då blev dom påkörda bakifrån, allt gick jätte bra ingen gjorde illa sig, men vi vill i allafall åka och kolla upp det så att det finns dokumenterat i allafall, nack besvär kan ju komma flera månader efter en olycka. Sen skulle Henrik be om allergi medicin, till sig själv. Hn e ju förkyld jämt och ständigt den här års tiden stackarn så vi får hoppas han kan få nått som hjälper.

jag återkommer senare i kväll med bilder på tattueringen!
kram

lugnt i huset

brrrr.. i dag fryser jag faktist, riktigt ruggigt ute i dag. Det e väldigt lugnt här hemma i dag, Rasmus e hos en kompis och Emil me. Ida har en kompis här hemma, men dom märks inte av, de leker och lyssnar på musik på rummet, Alva har sovit i 2  och en halv timme,  så jag har bara tagit det lugnt, jo jag har lyckats lägga i färg i håret samma som förrut fast nån slinga här och där nu.
Jag skulle vilja ta tag i Emils rum och måla taket och spackla men jag törs faktist inte, det kommer säkert bli fel så att man får göra om sen igen. Ne bäst att överlåta det till proffset, min man, sen när det e gjort så kan jag måla väggarna, det ska jag nog fixa.

Usch jag fick för en stund sen rejäl halsbränna, så jag tog mina tabletter som jag fått mot det men det tar tydligen en timme innan det hjälper, så nu försöker jag lindra med banan och mjölk.
 

ne nu vaknar Alva hör jag, hörs sen

bm besök

va ju till bm i dag och det gick jätte bra, och alla mina prover såg jätte fint ut. Så mysigt att höra lillens hjärta slå. Fick även en läkar tid om två veckor för att diskutera en ev igångsättning när det närmar sig, i fall det skulle bli som med Alva , då jag hade jätte jobbiga förvärkar i en vecka innan, så till förlossningen fanns det inte mycket kraft och ork kvar,  så vi ska försöka undvika det denna gång.

Efter barnmorske besöket så åkte jag och barnen till ikea och Henrik åkte och jobbade vidare, köpte ett skrivbord en hylla och lite korgar till Emils nya rum, kollade även ut en bokhylla han ska ha men jag fick inte med den i dag för den va helt enkelt för tung så den får Henrik hämta. Sen passade jag på att köpa påslakansett till bebisen.

nu ska jag sätta mig i soffan och äta en lite jordgubbar, mitt nya craving, har käkat en liter jordgubbar varje kväll nu i två veckors tid ungefär, mmm det e så gott.

ha en fin kväll

Barnmorskan och ikea i dag då

ja kl 13.00 ska vi va hos BM, det ska bli spännande och höra hjärtat slå igen och se hur måtten e nu. sen ska vi prata om förlossningen lite och så, vad vi har för önskemål osv...

Sen efter det så ska vi ta en sväng till ikea och kolla in lite möbler till Emils rum, bla ett skrivbord och ev en bok hylla.

Rummet blev ej spacklat i går men allt e utrivet, det enda som stod kvar i morse va sängen som jag tänkte skruva i sär i dag, men som tur e så har jag två underbara söner som erbjöd sig själva att plocka i sär den, och det fixade de  galant, dom e så duktiga och hjälpsamma, skönt me två små män i huset när Henrik jobbar.

vi jobbar och står i!

tjoho!
jag håller på förfullt att göra i ordning Idas rum så  att Emil kan ta över det, så får ida och Rasmus dela tills de andra två rummen e klara. Jag har nu flyttat ut allt från rummet och rensat massor, sen i kväll börjar vi nog spackla och måla taket, blir skönt för Emil att få ett eget rum eftersom han e störrst, men tanken e att när de andra rummen e klara så får Ida och Rasmus oxå ett varsitt rum och Alva och bebisen kommer att få det störrsta rummet att dela på, det kommer nog bli jätte bra!
Nä nu ska jag nog fortsätta.

måste bara slänga in en jätte härlig bild på Alva.


nu e kalasandet över!

phuuu! nu har vi haft barnkalas för Idas kompisar med, och sen kom Henriks syster med sambo och dotter, så vi grillade och hade trevligt, barnen har även premiär badat i nya poolen i kväll, det tog ca 7 timmar att fylla den, men nu e det klart!
Nu ska det bli mys och lördags godis för hela slanten.


lite bilder från kalasandet





hem ljuva hem

nu har jag kommit hem från jobbet, har presis fått i säng Alva, och Henrik och barnen e ute fortfarande och sätter upp nya poolen, det kommer bli jätte bra, mycket större och bättre.
Vi va in till stan i dag och va in på lekia och bytte ut hjulen på Idas dock vagn så nu funkar den som den ska.
ne nu blir det till att få in familjen så att barnen kommer i säng och jag och Henrik ska se en film.

pyss på er

ny grav vecka

Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.




ojoj redan i v 26!! och jag mår jätte bra fortfarande, det e helt underbart att kunna njuta så här mycket av sin graviditet!!!
Lill bebisen e så mysig där inne, reagerar på smekningar och röster nu, det märks, när Henrik brukar ligga och mysa med magen och smeka den så börjar prinsen att röra sig och sparka, super myyyys.
På måndag ska vi till barnmorskan så det ska bli underbart att få lyssna på de härliga hjärtljuden igen.

I dag ska vi in till stan och möta upp mamma, Ida fick en jätte fin dockvagn i går av mormor och morfar, men det verkar va nå fel på den för ena hjulet rammlar av då och då, så vi åker in och byter den.
Sen i kväll ska jag jobba mellan 16-21.

vi hörs !!!

Ida 6 år i dag



Ja i dag fyller prinsessan 6 år och vi kommer att kalasa här hemma hela dagen och kvällen!!

bakat och fixat

ojoj i dag har det varit en vaaarm dag, och ännu varmare när jag typ stått vid spisen och ugnen och bakat alla godsaker till Idas födelsedag i morgon.

Dagen började med att Ida hade två kompisar här och lekte, och vid halv två så skulle Emil till tandläkaren så då fick Ida föja med sina vänner hem. Det gick jätte bra hos tandläkaren, han lagade ett hål och va jätte duktig!!!

När älsklingen kom hem från jobbet så fick jag dessa
 tio röda rosor, tack hjärtat! det e så roligt när man får blommor så där oväntat!

Henrik har tattuerat hela kvällen så jag hoppas han e klar snart så det kanske kan bli en film tillsammans.

Alva sover nu jo hon somnade redan i min famn när jag gjorde välling till henne, lilla sötisen, nu ska jag duscha av de andra barnen och sen natta dem.



RSS 2.0