döskalle tårtan

Go dagens! har precis kommit hem från en lång prommenad i spåret, för att Emil ringde och sa att dom va där med klassen och han hade glömt ryggan med dricka och smörgås i skolan, hmm så det va bara för mig att knalla dig, men jag fick ju en prommenad i allafall och även min fyrbenta vän. Innan dess så va jag och Alva i väg på kyrkans barntimmar, och musiklek. Men nu ska jag va hemma en stund och plocka lite och städa, sen e det dags att gå och hämta Ida på dagis!

Tänkte visa er tårtan som jag gjorde till Rasmus i går, det blev inte riktigt som jag ville men Rasmus va jätte nöjd och gästerna tyckte den va god så att det e ju huvudsaken!

   det blev två stycken till och med!

  och som sagt så va födelse barnet nöjd med sin dag!!

Rasmus 7 år

i dag för 7 år sen så började värkarna, och 18.52 tittade en vacker pojke ut, Emil fick en lille bror och vi fick en underbar son till!!!
Grattis mamma och pappas älskling!


nu har han gått till skolan, men han ska få gå hem efter lunch, för då kommer det kusiner och mormor, och mostrar som ska gratta honom, i morse så fick han paket av oss i sängen, gissa om gitarr hero vart populärt!
Han va jätte nöjd med alla presenter, så det blev lyckat!
Ne nu måste jag sätta fart och göra döskalle tårta!
kram



                                                                                       missa inte: lilla lilla mirakel        HÄR


baka baka baka liten kaka....

sätter mig här en snabbis nu!
ja det e full rulle hela tiden, Idag har jag bakat och pysslat hela dagen, eftersom våran älskling Rasmus fyller 7 år i morgon.
Sen nu på kvällen så va vi med grabbarna på deras första fotbolls träning för i år, kul att det e igång nu igen, grabbarna älskar det. Sen va det bara att gå hem och stoppa barnen i badkaret och sen kvälls fika och läggdags, henrik har suttit och gaddat hela kvällen, det blir lite ensamma kvällar emmellanåt när han tattuerar, men det går bra tycker jag, och det e så kul att han har hittat nått som han verkligen brinner för och e jätte duktig på, så det unnar jag honom verkligen!! Sen e de ju inte varje kväll.

Nu e det lugnt och tyst här hemma, alla barnen sover, så nu e det nog läge för att slå in paketen och förbereda tårtan.

go natt på er!

full rulle hela helgen..

hoppsan, va fullt fart det har varit hela helgen.

I fredags så va vi ju ut och käkade, bara jag och Henrik, jätte mysigt, och jätte gott, vi va på kina buffe, jag tror inte att jag kan få nog av den maten.'
Vi hade jätte trevligt och mysigt, vi pratade och skrattade, jag skrattade så att jag grät emmellanåt, riktigt kul och härligt att kunna prata och umgås själva utan barn. Det där kommer vi göra om ofta!

sen åkte vi hem och avlöste barnvakten och sen myste vi med barnen en stund innan läggdags.

I går så vad det en lugn härlig dag, svärföräldrarna kom till oss och sov över, så vi grillade och hade trevligt, sen i dag va vi allihopa till henriks farmor för att fira hennes 80 års dag.

Nu sitter Henrik i studion och tattuerar, sen blir det film kväll!

kram

tjej dag!

Nu drar vi tjejer i familjen till thuns för lite shopping!


see u!!

lycklig!!!!!

VARNING! jag ska skryta lite, men jag bara måste dela med mig!

ojoj va underbar man jag har!
I dag när han kom hem från jobbet så kom han och kramade om mig och gav mig en puss som vanligt, men sen sa han att imorgon när han kommer hem från jobbet så skulle jag va i ordning gjord, klä upp mig lite fint sa han, för vi ska i väg, han har tydligen fixat barnvakt och allt, naaaaw så söt.

Vi har några timmar för oss själva sa han så jag tänkte ta med dig till stan och gå ut och äta gott och bara mysa.

Alltså jag blev så chockad och glad så jag stod i köket och grät som ett barn, ( säkert mycket grav hormoner, men ändå )
Det ska bli jätte mysigt, och sen just själva grejen att han har fixat och donat själv.
Min man e guld värd, jag kan inte få det bättre.
JAG ÄLSKAR DIG SÅ INNERLIGT HENRIK, DU E MITT ALLT!



glöm inte att besöka min gravidblogg
HÄR

solsken

åhhh idag e det riktigt underbart väder!! Har varit ute på två lång prommenader, riktigt härligt!
När Alva sov i vagnen efter första prommenaden så passade jag på att baka lite till kalaset på tisdag, det blev blåbärs muffins


I morgon så e ju Ida ledig så det blir nog kyrkis på fm och sen blir det ev staden, måste få tag på en guitar hero som vi tänkte ge Rasmus  i present, han lär bli överlycklig över det.


nu ska jag gå och börja grädda våfflor.
kramar!!

godkännt stämpel i rumpan

haha ja distrikt sköterskan va ju här i dag på 10 månaders hembesök, och hon kollade att Alva kunde krypa, och kollade motoriken och pratade om säkerheten i hemmet osv..

I allafall så va hon nöjd med vad Alva kunde, hon skrattade och sa att ja hon får en mycket väl godkännd stämpel i baken!  hihihihi ja det va ju bra det!

Och gissa om jag blev lycklig i dag när hjärtat ringde redan vid 18. tiden och sa att dom va klara med jobbet och va på väg hem! sååååååååå skönt, jag hade räknat med att han skulle komma när vi låg och sov.

nu på kvällen så struntade vi i det vanliga kvälls fikat som brukar bestå av smårgås och oboy, barnen och jag hade bakat på eftermiddagen så till kvällsfika i dag blev det saftig sockerkaka med marsan kräm, mmmmm

 

barnen grät inte över det!

full speckat

Har nyss kommit hem från skolan, har varitpå kvart samtal med Rasmus lärare, allt va som det skulle, duktig ponke, hihi. Nu har jag en lite lugn stund medans Alva sover, så jag tänkte väl bara vila under tiden, sen kl 14.00 kommer distriktan hit på hembesök,  ett lite sent 10 månaders besök, hon ska väl besikta Alva och hennes kunskaper antar jag, hehe. Sen blir det till att börja med middagen och sen ska jag i väg och hämta Rasmus hos en kompis som han ska följa med hem efter skolan,  Henrik måste jobba sent i kväll så det blir me and the kids i kväll, det e lite kämpigt när man får ta hela kvällen med middag och läxor, och läggning själv, men som tur e så händer det ju inte så ofta!

I går när jag kom hem från långprommenaden så fick jag jätte ont i vänster fot, på utsidan av fossingen och det gör fortfarande ont, bara när jag går, men det gör så ont att jag knappt kan stödja mig på den, jätte skumt! Jag gjorde ju inget,  kanske kan va skorna som e fel, men skumt ändå, att det gör så ont.
Ja ja det ger väl med sig får jag hoppas!

Önskar er alla en underbar dag!

KRAM


lång och ståtlig!

Go dagens!
nu på morgonen efter att att fått i väg barnen till skola och dagis, och tagit en lång prommenad, så va jag i väg till bvc och vägde och mätte Alva, jisses vad hon hade växt! 
10 kg
77 lång!
En lång och ståtlig tjej.

Nu sitter jag med morgon kaffet i handen och kikar runt lite på kolmårdens hemsida, vi har bokat stuga där i sommar, två nätter tog vi så att vi hinner med att se allt och njuta, det ska bli jätte härligt att komma i väg.

I dag ska jag städa lite och försöka baka, eftersom Rasmus fyller år på tisdag, så det e lika bra att börja fylla frysen med bakverk.

så det e väl lika bra att starta nu med allt!  ha en bra dag!


grattis mamma!!!

 Det är ingen vanlig dag, för det e mammas födelsedag i dag, hurra hurra hurra!!

Här är min mamma och min lilla syster.


här får du en tårta av mig, grattis, grattis!!!

batterierna e laddade

usch va dålig jag e på att uppdatera nu för tiden, men jag har ju varit extremt trött och sen e man inte inne lika mycket nu , e ute ganska mycket, speciellt när solen skiner!

Alva sov ju hemma hos syrran i helgen och det va faktist guld värt för min trötthet, jag sov och sov, sen efter det så va jag mycket piggare, känns som om jag fick ladda batterierna massor. Jag ska nog ta och köpa järn tabletter i allafall, det e nog dags för det.

Nu e det i allafall JÄTTE skönt att ha henne hemma i allafall,  vårat lilla charmtroll!!

en jätte lycklig Alva som smakar chocklad!


trötter

guuu va trött jag e igen, jag hade en trött period förut i början av graviditeten, men den gick över, men nu verkar den va tillbaka och ännu värre!!! Jag kan somna ståendes nästan, skit jobbigt!
Min underbara man tycker synd om mig så han kom hem igår efter jobbet med tio röda rosor, I love you älskling!!!


Sen har jag en helt underbar syster me, som kommer hit snart och ska ta med sig Alva hem över natten så jag kan vila lite, ska bli jätte skönt att få slappna av och veta at jag kan gå och vila när jag vill och sen sova ut riktigt i morgon!

nä nu måste jag ta och fixa middagen, !!!
puss så länge

me want



vill verkligen ha denna skötväska, skulle passa fin fint till nya vagnen! Men den e inte billig, 750 kr!!
Så det krävs lite fundering på det!
Eller kanske nån som vill sälja sin?

svart myror


Ussha buscha! det har flyttat in svartmyror hos oss, dom e inte så  många än men jag e livrädd att dom ska hitta in i skafferiet, just nu så håller dom sig i hallen men e på väg till köket, jag dammsuger och skurar hela tiden och jag tror att det hjälper lite i allafall. När vi bodde i tierp för några år sen så hade vi jätte problem med myror, dom va överallt där, jätte äckligt, HUVA det kryper i mig. Henrik skulle köpa myrr i dag så får vi sprida runt det längs huset. Hjälper det inte eller om det blir värre så ringer jag anticimex, vi har ju faktist försäkring hos dom.

ny vagn!

I dag har det varit full rulle, i morse gick jag med Ida till dagis och sen direkt hem för att lämna hunden och sen tog Jag och Alva oss till kyrkans barntimmar på musik lek, och när det va slut så åkte vi till thuns för att inhandla finger vanta, och sen råkade det bli lite me, en kjol , linne och en topp till Ida med Alfons och milla på. Sen blev det strumpor och lite smått och gott till hela familjen, sånt som går åt.

Jo just ja, i går när jag va in till stan så kollade jag ju på vagnar och jag köpte en, och jag e jätte nöjd!!
Även Alva e nöjd för hon skrattar och snackar som bara den när hon sitter i den.

  

BRIO RACE

Det går ju inte att ta fel på att hon e tjej, hihii


vardag!!!!

Första skoldagen för barnen!  Och herreguuuud va lungt det e här hemma, fast det e faktist skönt att få komma in i vardagen igen tycker jag!
I dag ska jag in till staden och byta ett par skor som jag köpte till Emil förra veckan, dom va för små, sen ska jag förbi barnens hus och kolla in vagnar, jihoooo ILIKE!!!!! Sen om tid finns så blir det en sväng på gränby.

Jag undrar och undrar och väntar med spänning över att få veta vad min blogg vän Sophie fick för  bebis. De åkte in i lördags, men dom har nog kanske inte kommit hem ännu, I allafall så e hon numera 6 barns mamma! go girl!!!

see u later!

påsken över och sjuk bebi!

jaha nu va väl påsken över i allafall! skönt!  Och jag vill inte se godis på ett tag nu, barnen har fått grymt mycket godis. I går firade vi med min mamma pappa, lillasyster och hennes pojkvän, och helt underbart väder va det oxå, grabbarna spelade fotboll med Tobbe och dom sprang tillslut med bara över kroppar och svetten rann, jätte härlig dag.

Alva har varit sjuk i några dar nu, Hon har haft febe och varit otålig så Henrik tog henne till läkaren i fredags och det visade sig vara öroninflammation och så va hon röd och irreterad i halsen, så det blev en pencellin kur på 10 dagar och alvedon får hon regelbundet, men i dag tror jag att det börjar vända, hon sov mycket bättre i natt och febern e borta nu.

I dag så ska vi vår städa ute på tomten, slänga massa skräp och rensa lekstugan tror jag, får se hur mycket som hinns med, det beror på Alva om hon har tålamod i dag.  Vi får se!

ha en underbar dag!!!!
kram


Mums Selmerlöv

underbart!!!!

jobbe jobbe

japp här sitter jag själv hemma, ska börja jobba kl 14.00
Henrik och barnen har åkt till svärmor på påskmiddag, tråkigt att inte kunna följa med, men jag jobbar till 21.00 i kväll så det hade blitt svårt att hinna med. Men ska passa på att städa lite nu när man e själv, sen blir det en lång prommenad och även förbi äffären och hämta ut ett paket från H&M.
I morgon blir det en lu´gn dag för oss, bara soft med familjen, gömma påsk ägg till barnen som dom får ut i trädgården och leta efter, det gillar dom. ´Sen på söndag kommer min mamma, pappa, och syrran hit och äter middag med oss, och så får nog barnen mera påsk godis!


skärtorsdag

Glad påsk till er alla!
har inte tid med er riktigt i dag, jag ska nämligen till blåkulla! Men jag e nog hemma igen till 21.30
ses vi där eller??

ha en härlig skär torsdag!!!

kusin lek!

hoppsan hoppsan, nu har jag legat på latsidan me bloggen, förlåt.. men det har varit fullt upp, speciellt nu när jag har börjat jobba extra.
I dag åkte vi i väg till syrran i öregrund och grattade hennes Sebastian och lilla Lukas,  det e så kul när vi träffas, för hon har oxå 4 barn och alla e ungefär i samma åldrar, sen så e vi ju blogg nördar båda två, så det finns mycket gemensamt att prata om, synd bara att det e en timmes bilresa emellan oss, men men så e det.

 här sitter vi och fikar, sju barn, skulle varit 8, men Ida va hemma och lekte med en kompis, hihi hon tycker nog att det e alldeles för mycket bilar och pang pang, eftersom hon e ensam tjej bland alla grabbar, Alva e så liten så hon e inge kul att leka med ännu.
I alla fall så va vi där hela dagen och sen åkte vi hem och så lämnade jag över barnen till Henrik, ja vi möttes i dörren och pussades och sen va det bara för mig att åka vidare till jobbet.

Nu e det nog säng tajm för ögonlocken orkar inte stanna uppe längre nu.  natti natti...

JO.. tack söta syster för en trevlig dag, och som du ser så snodde jag bilden av dig, hihi..

lungna puckar

bara jag och tjejerna hemma!  ja Charlotte kom över i går kväll med barnen och käka lite mat och snacka skit, även Sofia kom över med sina kids, trevligt! I allafall när Charlotte skulle åka hem så tog hon med sig grabbarna så dom fick sova över där, vi ska ju ändå dit i dag, så då fick barnen leka längre med varann,  men shiit va tomt det blev här hemma i går kväll, och nu me.
Nu ska vi göra i ordning oss så vi kan komma i väg sen, ska bara försöka ragga nån som kan ta Wille över dagen (våran vovve ) så att vi slipper stressa hem, hmm vi får se hur det går med det.

nån??

påsklov

Nu har barnen påsklov, så nu kan jag gosa med dom hela veckan, hela dar, hihi, mysigt att ha dom hemma , vi kommer ha full rulle varje dag, i dag kommer vi bara mysa ute i solen och ha lite picknick, men i morgon ska vi till storvreta till en kompis och hennes barn, sen på onsdag bär det av till öregrund till syrran och hennes barn, och torsdag så vet jag inte riktigt ännu men Henrik e  ledig då så då kanske vi hittar på nå kul hela familjen.

ne nu väntar solen på oss! 
Hörs senare



utmanad

Jag har blivit utmanad av Thess


Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Annica

2. Ett ord på fyra bokstäver: arme

3. Flicknamn: anna

4. Pojknamn: anton

5. Yrke: astrolog

6. Färg: aprikos

7. Klädesplagg: anorak

8. Mat: anjovis paj

9. Sak i badrummet: allrengörings medel

10. Plats/stad: arvika

11. En orsak att vara sen: armbågs fraktur (öhhh)

12. Något man skriker: ATTANS

13. Film: armagedon

14. Något man dricker: akvavit

15. Band: Abba

16. Djur: Apa

17. Gatunamn: astrids väg

18. Bil: Audi

19. Sång: Astrologen (magnus uggla)

20. Aktivitet med mer än en deltagare: aerobix

jag utmanar den som har lust!

febrig liten älskling

jaha då har jag gjort mitt första pass på jobbet, det va riktigt kul. Hade en mjukstart och jobbade bara 4 timmar, och lika så i kväll, alldeles lagom att börja med!
När jag kom hem så flög barnen på mig och ville kramas och gosa, man kunde tro att jag hade varit borta en vecka, hihihi, men det e ju klart dom e vana med att jag e hemma.

Lill skrollan hade feber när jag kom hem, och hon har haft det hela natten med, så inatt fick hon ligga mellan oss så att vi kunde hålla lite koll, vi får väl se hur det utvecklar sig.

ne nu blir det frulla och kaffe!



påskpyssel

I dag på morgonen har barnen påskpysslat för fullt, och påskriset har kommit fram på bordet, om jag ska avslöja en hemlis så gillar jag inte påsken särskillt mycket, det e för mycket plotter och sen varar påsken så kort stund så man plockar undan allt nästan när man nyss har tagit fram..  hmm men självklar gör jag allt detta ändå för barnens skull, dom älskar ju alla sånna här helger, det gör ju jag me men det e nått med påsken som jag inte gillar.
Usch va negativ jag låter, men självklart visar jag inte det för barnen, mamma ler och ser jätte glad ut när allt påsk pynt kommer fram, hihihi.

    

  

tjusigt va

fredag, underbara fredag

Härliga underbara fredag e här igen!
I dag ska jag på möte på jobbet kl 13.00, vi har tydligen blivit uppköpta av ett annat bolag så det blir lite info om det, Ida e ju ledig i dag så hon och Alva får följa med.

I går hämtade jag ut ett paket som kom från H&M,  jag hade beställt skinn jackan till emil och ett par jeans till Henrik, som satt skit snyggt på han, kul att storleken passade perfekt oxå, sen var det ett mamma linne till mig, resten skulle komma om ca 2 veckor.

här e snyggingen i sin nya jacka
      hihi han fick leka modell..

ha en härligt underbar vår dag!!






gravidbloggen

vart ska vi åka mån tro?

phu phu, pust och stön...  har precis dammsugit hela huset och rensat lite i barnens rum,och nu har jag rivit ur alla sängkläder, och ska sätta igång tvätt snart, Alva leker förfullt på golvet med sina saker, jätte snäll e hon som låte mamma städa lite, hon följer efter i bland och hjälper till lite, eller vad man ska säga om det.....
Nu tar jag en liten paus i arbetet och sitter här och kikar runt på vart vi ska åka på semester i sommar, och det lutar mot dessa








och jag måste ringa snart och boka , så att man e säker på att få stuga,eller hotell rum.
för nått år sen va vi till astrid lindgrens värld, med grabbarna bara, Ida va så lite då så vi skaffade barnvakt till henne då, men alltså det va sååå jäkla kul där och jätte mysigt, så vi skulle kunna åka dit i gen, och så kan det ju va kul för Ida som aldrig varit där. Men vi får se hur det bli, vi får ta en familje diskution i kväll och se vad som lockar mest!

min gravid blogg

blev lite kär i den här

denna snygga jacka kommer komma hem till mig i miten av april, från H&M, kommer nog inte kunna knäppa den om ett tag men jag får köra uppknäpp sen.

sen måste jag rekomendera en jätte bra hemsida där du kan beställa det mesta, men jag går ofta in där och beställer bakgrejer och sånt. Nu har jag beställt färiga marsipan rosor till Rasmus, när han fyller år, så tänkte jag göra en döskalle tårta, och så e det jätte smidigt att lägga på färdiga rosor.
        shoppingbutiken

våren står runt knuten

nu e jag hemma igen, har varit iväg med Alva på musik lek, sen gick vi hem och hämtade vovven och tog en prommenad med honom, i det UNDERBARA vädret, känns som om det e vår runt hörnet nu. Skrollan somnade i vagnen och sover nog ett tag nu kan jag tänka mig, så jag tänkte passa på att städa undan lite under tiden, och sen e det dax kl 14.00 att gå och hämta Ida på dagis, ja dagarn rullar verkligen på här hemma, det skulle inte skada med några till timmar på dygnet.
Jo just ja sen e det ju påsk snart, så det e väl på tiden nu att påskpynta lite, vi får se vad vi hittar på...

       



RSS 2.0