målet hägrar

YES!! va och tränade i dag och vägde mig igen!!!!
2 kg ner igen... på en vecka. så nu har jag gått ner 12,1 kg!!  det har kännts lite tungt den här veckan med sopporna och allt, börjar kännas väldigt enformigt..hmm, men när man ställer sig på vågen varje tisdag så blir motivationen på topp igen. Bara 4 veckor kvar på denna diet nu, sen ska jag få börja äta lite suksesivt.  Men nått som e bra e att jag får äta gurka nu med lite sallads krydda på, mmmmm.. ska sätta mig i soffan nu och mumsa i mig det och titta på desperate houswifes, det e säsongs premiär i kväll,    äntligen.

vi hörs i morgon

vampyren

 det här är Hasse som vampyr! såååå snyggt.

John Holm

 här e Henriks brorsa Fredrik.. ja vad säger man.... kolla in vad han har mellan benen.. jo det e en stor squasch, som han gick runt och frågade om nån ville ta en tugga på, hi hi hi. finns bara en som Fredrik men han e rolig och söt.. tycker ni inte det?

maskerad

 Här har ni Henrik igen när han öppnar sin paket. Han har lite svårt att få s´tay upsen att sitta på plats, ha ha nu vet han hur vi kvinnor har det!
Erkänn att han e snygg

here i am


förstoring

klicka på bilderna så blir de större!!

COWBOY

 HÄR ÄR TOBBE SOM LÄCKER COWBOY! YEEHAA

BILDER

 GAMLA GRANNARNA, THESS OCH TOMAS SOM ÄLVOR

MASKERAD BILDER

 HÄR ÄR THERESE, LISBETH OCH MARIE.. SÅ LÄCKRA!

maskerad bilder

 HÄR ÄR hENRIKS LILLE SYRRA EMELIE  SOM BRANDMAN

MASKERAD


HÄR HAR VI MIN OTROLIGT SEXIGA MAKE!! LITE MÖRK BILD MEN HOPPAS NI SER.
Maskeraden igår va super lyckad. Det va jätte kul att se alla utklädda.. det va bla. prinsessor, djävular, vampyrer,troll, drakula, nunna, älvor, elvis, cowboys och cowgirls, jokrar, katt, och trot eller ej men vi hade en John Holmes också..ha ha ha.. själv va jag en traschad cinderella. Ja vi hade en enormt blandad kompott.

Tack till alla som kom, Henrik är jätte nöjd!

Ida som katt

 Tjusig va? Så här såg hon ut när jag hämtade henne hemma hos Lindah idag! Lindahs mästerverk.

lilla Liam

 I dag har jag och Alva träffat Anneli och hennes 4 veckors lilla Liam!! Så underbart söt han e! Alva och Liam låg brevid varandra på golvet och då tog Alva tag i hans hand på en gång, så låg dom där och höll i varandra... kanske ett framtida par..he he

puss på dig i allafall Liam och välkommen till världen!

Pannkakor till alla

I dag har det varit full rulle! Barnen har haft sina två kusiner här Hanna och Elias, eftersom skola och dagis har varit stängt idag så kunde de lika gärna komma hit och leka så att de slapp gå på fritids.Sen hade Ida även sin " kärlek " Lukas här, så när det va dags för middag så stekte jag  åannkakor för ett helt kompani... he he, men det e bara kul tycker jag! Sen när Lindah kom och hämtade sina barn så tog hon med sig Emil hem så han blir kvar där över natten. Nu e Ida på kyrkansbarntimmar och Rasmus e på fotbollsträning, jag ska gå och hämta Ida nu snart och även ta hem lilla söta Michelle, eftersom hennes mamma o pappa e inne i stan och shoppar. Skönt att man kan ställa upp för varandra!!  I morgon bär det av tidigt och lämna barnen hos Micke och Lindah så att jag kan åka på möte på jobbet och sedan åka in till stan och handla det sista till festen..jihhooo. ska köpa stay ups till henrik... how weird isnt that??

älskling

puss till min älskade man.. som är den underbaraste man på denna jord, finns alltid där när jag behöver dig. love you sooo

maskerad

OH shit.. hur ska jag hinna med allt inför lördag??
Det ska handlas till maten och handlas till dekorationer, och till vår utstyrsel. Sen ska jag baka kaka och vi ska baka bröd. Sen håller jag på med en överraskning till gubben som vi ska fira!! Kan inte nämna det här eftersom han går in och läser min blogg då och då. Som tur är så har jag fått lite hjälp med maten.. SUPER SNÄLLA  svärmor har gjort massa pajer och även efterrätten, sen har även Ingrid gjort några och Lindah, och lilla syster Victoria har ställt upp, så jag har haft enormt tur ändå... men det är lite mycket ändå.. det är alla småsaker som ska fixas, så att det blir en lyckad fest. MEN jag ska grejja det!!!! får nycklarna till lokale på fredag så då e det bara att sätta igång... skit kul kommer det att bli!  Som tur e så är hela familjens dräckter hämtade och klara..hi hi.  ska bli så spännande att se vad alla kommer som. LÄNGTAR


JIHOOO!!

KOM PRECIS HEM FRÅN GYMMET!
nu har jag gått ner sammanlagt 10, 2 kg!!!  Mitt första del mål är nått. nu e det bara 10 kg kvar, så jäkla skönt, känner mig stark och friskare än nånsin, det e tungt vissa dagar men så e det väl, det ska väl inte va som en dans på rosor direkt, de är som att bestiga mount everest (inte för att jag prövat det men, he he ) men nu e jag i allafall halvägs upp på detta berg.. snart framme.

här om dagen så hände nått roligt. jag stod i vardagsrummet och vek tvätt och Emil kom in och skulle hämta nått, när han hittat det han skulle ha så skulle han ut igen, men snabbt så vände han sig om igen mot mig och sa: " men OJJJ! mamma va smal du håller på att bli! "
guuu så hälit att höra det från sin 8 åriga son... som sagt barn talar alltid sanning!!

LOVE YOU EMIL!!!!!

Idol nästa?!

 Här sitter Emil och övar på att spela gitarr, han e duktig faktist. Emil kan spela gitarr så kan ju Ida sjunga, så nu e det väl bara att söka till Idol! ( ha ha..)

kanske de kan försörja mig och Henrik när vi blir gamla, mmhhm, låter nice

åhh så söt jag e!

 Snyggt Ida, du kan nog bli fotomodell när du blir stor. Här är vi på väg till Mickes 40 ÅRs kalas.

Härliga måndag

Jaha då var alla måndags bestyr klara.

Henrik åkte med Rasmus och Emil på handboll i almunge, medans jag tog Alva och Ida på bamse gympa! Det tyckte Ida va jätte roligt, behövligt också tror jag, så att hon får göra sig av med en massa energi som hon har till övers, efter det var det bara att komma hem och duscha alla barnen och käka lite kvällsfika sen däckade de allihopa på en gång.

Våran lill skrutta har blivit sjuk!! Hon har åkt på en kraftig förkylning med slemmig hosta och lite snorigt...men hon e så snäll som vanligt, det verkar inte bekomma henne så mycket, men hostan är väl jobbig så klart, stackars lilla gosilull, vi får hoppas att det blir bättre snart efter som hon ska till Lissan på lördag och sova över där när vi ska ha maskerad ( får se om jag överlever kvällen utan min lilla bäbis).

puss på dig Lissan som ställer upp

Micke 40 ÅR!!!

grattis grattis till Micke Blom!
Igår kväll va vi på Mickes 40 års fest, Lindah hade ordnat bra med snacks och massa god mat! ( hm själv fick jag dricka min chocklad shake) den som vill va fin får lida pin´, ha hah a. men allt såg jätte gott ut i allafall. Vi hade alla barnen med oss, men det gick superbra, de stora lekte hela tiden med kusinerna och lilla Alva åkte runt från famn till famn, så att det var inga problem för mig att " mingla" 
22.30 så började barnen att bli trötta så då va det dags att bege sig hemmåt, Henrik lämnade jag kvar, ihänderna på hans far och Danne, Tobbe skulle ändå hämta Danne så då kunde de köra hem honom med, 03.30 var han hemma i morse vinlandes fram i genom väggarna typ he he he.. gissa om han sover nu?? bäst att han sover ruset av sig ett tag till, för sen ska vi hem till mina föräldrar, eftersom min söta lilla syster har fyllt 19 ÅR. Sen efter det så bär det av till Micke igen, vi han inte med att käka tårtan i går så de ville bjuda oss på den i dag  istället.

Fyra små diamanter

 Här har vi hela gänget, nästan så att de inte fick plats på bilden, he he!

jobbet

Idag har jag varit på möte på jobbet. Vi fick reda på att hela hemtjänsten ska läggas ner!! Helt sjukt, men det är andra företag som ska ta över, stackars gamlingar.Sen vad som händer med oss 5 som är fast anställda , det vet jag inte? Vi skulle få mer info på fredag. Nu funderar jag på vad jag ska göra, om jag blir erbjuden ett jobb inne på boendet? ska jag tacka ja? eller kanske det blir ett bra läge att plugga vidare? Kanske blir det sjuksköterska? Många frågor i mitt huvud just nu....... men jag har tid på mig eftersom jag e mamma ledig ett år till iallafall.

stressig torsdag

I dag har jag varit in till stan och tränat, superskönt! Som tur va så hade Henrik utfodrat barnen när jag kom hem, för då var det bara i väg med Ida på kyrkis, sen hem och hämta Rasmus för då skulle han på fotbollsträning, man har hjärtat i halsgropen i bland för att kunna hinna med allt, men vad gör man inte för sina änglar. När vi kom hem från fotbollen så  var det dags för kvällsfika och läxor med Emil, sen nattade vi alla barnen (de slocknade på 2 sek). på toppen utav detta så har lilla Alva feber, stackars liten sötnos. I morgon blir det en lugnare dag..... hoppas jag

5 års trotsen

 Någon som vet hur man inte blir galen på sin 5 åring i sin värsta trots??? Allt man säger och gör är fel. Hon testar alla gränser som finns. När man blir arg så skrattas det rakt upp i ansiktet!! Skriker och smäller i dörrar... som en miniatyr tonåring... antar att detta bara är en liten försmak av vad som väntar..hmm. Vi har börjat med utegångs förbud när hon vägrar lyssna, får se hur det funkar och om det biter, men annars så är det väl bara att rida ut stormen, det går väl över snart.

Alla tips är välkomna!!!!
det är tur att man kan skratta åt det i efterhand.. dom e ju så goa ändå de små liven

kyrkans barntimmar

I dag har jag och Alva varit på sång och musik lek, hon kanske va lite för liten för att hänga med, men det va roligt i allafall att lyssna och träffa andra barn i typ samma åldrar. Speciellt roligt va det att träffa lilla Freja som är glad jämt och så söt,  kul att träffa dig med Therese! Det är alltid skönt att träffa andra vuxna som är i samma situation som en annan.. med blöjor och sånt (he he)... japp dit får vi gå nästa vecka med!!

vägning på gymmet idag!!

oj oj oj!!  va vad jag sa till min tränare när vågen visade -9 kg  PÅ 4 VECKOR!!!! Helt otroligt, men jag har skött mig och motionerat och tränat flitigt, sen att jag lever på 500 kal om dagen hjälper ju också till! Va som sagt in till gymmet i dag och skulle träna och sen skulle vi ha gruppträff, men vad jag hade glömt var att vi skulle göra ett konditions test i dag efter att ha tränat, hmmm, men det va bara på med dojjorna och ta sig ut i motions slingan... resultatet va väl så där.. men as jobbit var det och förmodligen kommer det bli bättre med flåset varje vecka.

ne nu blir det soffan i kväll... tycker jag förtjänar det, se en film med gubben kanske... såå nice

VISDOMSORD OM BARN

  • att få barn är som att installera en bowlingbana i huvudet
  • barn behöver kärlek som mest när de inte förtjänar den
  • barn lever upp till det du tror att de är
  • barn är den fattiges rikedom
  • barn är i större behov av förebilder än kritik
  • barn är jordens levande blommor
  • barn är till stor tröst i ålderdommen, men dom hjälper oss att nå dit snabbare
  • barndommens lycka är att bli älsakad
  • barnet fruktar inte framtiden
  • det finns bara problem föräldrar
  • får inte barn vara barn så förblir dom barn
  • mors stolthet- fars glädje
  • av barn och dårar får man höra sanningen

Rastlös man

I kväll så va jag i väg med Emil till almunge sporthall, han började på handboll i dag. Vi var borta ca en timme. När vi kom hem så hade henrik möblerat om i vardagsrummet!! Jätte fint blev det faktist. Och nu ska vi bygga om lite, slå igen ett dörrhål och öppna upp ett nytt och på så vis får vi större kök och även större sovrum, sen ska eventuellt en långvägg rivas så att det blir mer som en öppen planlösning! Jihoo det blir nog jätte fint. Senare i progektet så blir det nytt badrum och till nästa sommar blir det utbyggnad! Vi har skaffat oss lite jobb med andra ord. Men fint blir det nog!!!!

denna underbara tid


Vilken underbar tid det här är, kunna gå hemma och passa barnen och bara njuta!! Ta hand om hemmet och barnen det e det bästa jag vet. Vi har nog haft enormt tur som har fått så lugna och snälla barn, men risken är ju att man aldrig blir mättad på det..... skulle nog kunna tänka mig en liten knoddis till. (hi hi ). Det är många som kanske har åsikter om det, men varför?? Jag är faktist bra på det jag gör om jag får säga min mening. Sen har Henriks mamma spått att vi ska få en till liten.. en pojke säger hon.. mys mys. men Alva får nog kanske växa lite till, och jag njuter och njuter, barnen njuter också utav att mamma går hemma och finns där för dem hela tiden. Vi får se vad framtiden har åt oss familjen Ahlqvist..... kanske kommer behöva köpa ett slott om alla ska få plats.. ( tihi hi hi )

svar till Emelie:

vi tar nog kryssningen om ca 6 veckor.. när min diet är över, det kan ju va mysigt om man kan käka lite go mat och dricka lite goda drinkar. Men jag lovar dig att jag ringer så fort vi bokat resan. Ska flörta in mig lite på er mor oxå, hon kanske kan ta nån av de andra barnen, sen får väl mamma ta nån... man får dela ut dem lite här och var, kan bli tungt för den som får alla fyra hos sig på en gång..he he

puss och kram

Till faster Emelie

 " ja fasterjag vill gärna sova hos dig nån natt... tex kanske när mamma och pappa ska åka på kryssning i october...hi..hi "   KRAMEN PÅ DIG

EBBA BUSFRÖ!!!

  I dag på kalaset va Henriks mamma och Håkan, storasyster Anna Karin och Lasse, samt lillasyster Emeli med sin genom goa dotter Ebba här. Ebba och Ida lekte för fullt, Ida passade på att klä ut Ebba och sminka lite, hi hi, undrar om mamma Emelie tycker att det e lika kul att Ida visar Ebba redan nu hur man sminkar sig.??

Henriks mästervärk

SÅ SMARRIGT VA? HENRIK HAR GJORT DEN ALLDELES SJÄLV. SYND ATT JAG INTE KUNDE SMAKA
                                JÄKLA DIET MAN GÅR PÅ..HMMM.  MEN, MEN RESULTATET BLIR NOG BRA. HENRIK FICK I PRESENT
                                  AV MIG, ATT VI SKA ÅKA PÅ EN SPA KRYSSNING ( OBS! BARNFRIA) SÅ UNDERBART DET SKA BLI...
                               VI LÄNGTAR REDAN!!!!!!!!!!!!!!

HENRIK 30 ÅR!!!!

I DAG FYLLER HENRIK 30 ÅR!! JA MÅ DU LEVA JA MÅ DU LEVA!!!  PUSS PÅ DIG ÄLSKLING.
                                I MORSE VÄCKTE VI HONOM KL 07.30 MED SÅNG OCH PAKET, HAN FICK EN SLIPMASKIN SOM HAN HADE ÖNSKAT SIG! SEN SENARE I DAG SÅ VÄNTAR EN TILL ÖVERRASKNING FRÅN MIG......

GRATTIS HENRIK, JAG ÄLSKAR DIG OÄNDLIGT!!!!!!!!!!

Lugnet före stormen

I dag har Henrik gjort smörgåstårta, till morgon dagen... Han blir 30 år!! Vi ska ha maskeradfest för honom den 27/9,

men i morgon kommer hans mamma o Håkan och Henriks systrar med, så då bjuder vi dom på lite smörgås tårta

Jag ska sätta in en bild på mästerverket i morgon, vi garnerar den i morgon bitti. Hmm... funderar på att hitta på nått

bus för han, (hi hi ) ....... nån som har nå tips???

Jag och lilla Alva


EMIL

Här har vi ännu en snygging!!

Snygging!


vilken snygging va! Rasmus som e på väg till kalas!
Min lilla pojke har blivit STOR, puss på dig Rasmus

Alva och Ida


Tänk vilken tur man har som får lite hjälp ibland utav stolta storasystern!!!

Effektiv dag!!!


Idag har det hunnits med mycket!!  kl 9 skickade jag i väg grabbarna grus till skolan, sen skulle jag få liv i karln, vilket faktist gick bra trotts att han jobbat till 01 i natt. Medans Emil o Rasmus va i skolan så passade vi på att åka in till uppsala och handla. Men först när vi kom in till stan så släppte Henrik av mig på gymmet så att jag kunde träna lite medans han Ida och Alva åkte till Mc donnalds och käka lunch, sååå skönt att ha börjat träna igen efter graviditet och förlossning, snart kanske man e i god form igen, har lyckats gå ner 6 kilo i allafall. men... det e typ 13 kg kvar att loosa (suck). I allafall så när jag tränat klart så hämtade de mig igen så åkte vi och handlade på Willys, ska ju göra smörgåstårtor imorrn eftersom min älskling fyller 30 år på söndag!!!!!!!! 30 år!!! herre guuuud, va åren går, han va bara 18 år när vi träffades (hmm jag va 15, hi hi..) Årenflyger i väg så ett gott råd njut av varje dag tillsammans för snart e  man väl gammal å skruttig. Nu ska jag nog ta en prommenad med Al

Nu e jag igång då med bloggning

på den här sida kommer jag berätta om min vardag, vilket oftast handlar om mina barn, e ju mamma ledig nu så att
det kan ju vara kul att skriva av sig lite varje dag!

Idag har jag bara varit hemma, Rasmus har varit sjuk, feber och huvudverk , stackarn! Emil va i skolan som vanligt och Ida va på dagis.   MIn kära man kom hem från jobbet kl 16.30, käkade lite, sen va jag i väg med Ida på kyrkis, man får lämna sitt barn där i två timmar varje torsdag, så får de sjunga, leka och pyssla vilket hon tycker är jätte roligt. NU ligger alla mina små änglar och sover och Henrik har åkt och jobbat igen, han ska väl jobba till ett i natt eller nå sånt, men det gör mig inget för då skulle han va ledig i morrn i stället. (så skönt...)
Ne nu ska nog jag också ta och gå i säng ..... men på återseende


nya familjemedlemmen


Välkommen till min nya blogg!

                                                            


RSS 2.0