leila bakar
Foto: TV4
Ingredienser
1 1 msk kardemummakärnor
3 3 dl mjölk
50 50 g färsk jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 g mjukt smör
1 1 st ekologiskt ägg
12 12 dl vetemjöl special
Fyllning:
50 50 g pecannötter
50 50 g valnötter
250 250 g mjukt smör
1.5 1.5 dl farinsocker
1 1 msk malen kanel
1.5 1.5 dl russin
Smör till formen
Ägg till pensling
Pecannötter
Valnötter
Råsocker
Cream cheese glaze:
200 200 g Philadelphiaost
3 3 msk ljus sirap
1.5 1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime
Tips
Leilas tips!
Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och saftigare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.
jag älskar henne å hennes alla recept. GOTT men tyvärr har jag aldrig ork eller tid till att baka. Å sen är ju inte hennes recept dom nyttigate då man som jag bantar... kram
då mailar du över lite smakprov till miug sedan
Ja, hon är helt underbar att kolla på när hon bakar...så enkelt! =) Lycka till med dina bullar! Jag tror inte ens att jag vågar prova...=) Kramen
[ bloggen är designad av marinoni.blogg.se ]